Keleş’in ziyareti, oda tarafından yürütülmekte olan Kafes Balıkçılığı Projesi kapsamında özellikle Türk Somonu üretimi ve ihracatına yönelik altyapının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Fuarda, sektöre yön veren güncel teknolojiler, iş modelleri ve uluslararası uygulamalar yerinde incelendi.
Başkan Keleş, fuar kapsamında yapılan temasların, bölge ekonomisine katkı sağlayacak yeni iş birliklerine kapı aralayabileceğini belirterek, “Türk Somonu’nun dünya pazarında hak ettiği yeri alması için modern üretim tekniklerini ve yeni teknolojileri ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Başkan Yardımcısı Yücel Mercimek ve İş İnsanı Rasim Cin’in de yer aldığı Fuara dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda sektör temsilcisi katılırken, Kdz. Ereğli TSO’nun bu alandaki çalışmaları, bölgedeki su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi açısından da önem taşıdığı belirtildi.