Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Bolu’da, en fazla orman yangınının meydana geldiği, kızılçam ormanlarının bulunduğu Göynük ilçesindeki ormanlık alanların izlenmesi için ilçeye hakim bir tepeye termal kameralar konuldu. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan Bolu ve Düzce’de, 13 gözlem kulesinde orman muhafaza memurları ormanlık alanları izleyecek. Yangın sezonu boyunca 331 personel, orman yangınlarına müdahale için görev yapacak.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte olası orman yangınlarıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirler hayata geçirildi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 Haziran itibariyle orman yangınlarıyla mücadele için ekipler hazır hale getirildi. Yüzde 65’i ormanlarla kaplı Bolu’da, 1 Haziran ile 30 Kasım arasında orman yangınlarına karşı bölgelerde kurulu 13 kule ve termal kameralarla ekipler, 24 saat ormanlık alanları izleyecek. Kızılçam ormanlarının yoğun olduğu ve orman yangınları konusunda ikinci derece hassas bölge ilan edilen Göynük’ün Hasanlar köyü mevkiindeki Erenler kulesine de ikisi hareketli biri termal olmak üzere üç kamera sistemi yerleştirildi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bulunan 'Yangın Koordinasyon Merkezi'nden ilçeye hakim tepeye kurulan kameralarla bölge 24 saat saniye saniye izleniyor.

Geçtiğimiz yıl 14 orman yangının meydana geldiği Bolu’da yangınla mücadele için 245 orman işçisi görev yapacak. Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Düzce ile birlikte yangın sezonu boyunca 12 tonluk 3 su ikmal aracı ve 26 arazöz ile birlikte toplamda 331 personel görev yapacak. Ayrıca köylülerin de ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapması için il genelindeki köylere 162 su tankeri dağıtıldı. 1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasında 9 bin 669 kilometrelik orman yolunun tamamı yangın sezonunda olası yangınlara müdahalede ulaşımın kolaylıkla sağlanması için açık tutulacak.

Editör: Manşet67 Haber