Zonguldaklı Avukat Merve Kır Müftüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek Anahtar Parti’ye katıldı. Düzenlenen programda Müftüoğlu’na parti rozeti takılırken, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
Törende konuşan Merve Kır Müftüoğlu, Anahtar Parti’ye katılım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde sahada aktif olarak çalışacaklarını belirten Müftüoğlu, güçlü bir aile, güçlü bir toplum ve güçlü bir Türkiye hedefiyle hareket edeceklerini ifade etti.
Konuşmasında Cumhuriyet değerlerine vurgu yapan Müftüoğlu, “Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak, kucaklayan ve birleşen bir yapıyla bütün mücadelemizi sahalarda vereceğimizi buradan söz veriyorum.” dedi.
Programda yapılan açıklamada, Merve Kır Müftüoğlu’nun Anahtar Parti Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildiği bildirildi. Önceki Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Beril Gümüş’ün ise başkan danışmanı olarak görevine devam edeceği açıklandı.
Rozet takdimi ve yapılan açıklamaların ardından program sona erdi.





