Karadeniz Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçeye bağlı Yaraşlıyörük köyünde ikamet eden engelli kardeşler İsmail Gündoğdu ve İbrahim Gündoğdu'nun barındıkları evin selden zarar görmesi ve yaşam kalitesinin düşmesi üzerine Köy Muhtarı İbrahim Çalık, Kaymakamlığa müracaatta bulundu.

Durumun iletildiği Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, ilgili birimlere, ‘engelli kardeşlerin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması’ talimatını verdi.

Zonguldak'ın 5 günlük hava durumu...
Zonguldak'ın 5 günlük hava durumu...
İçeriği Görüntüle

Yapılan çalışmalar sonucu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) temin edilen konteyner ev köye getirildi.

Eski evin üst beton zemininde hazırlanan çelik konstrüksiyon aparatlara yerleştirilen konteynere, gerekli iç düzenlemelerinin de yapılması sonrası engelli kardeşlere teslim edildi.

Açıklamada ayrıca, “Kaymakamlığımız himayesinde ailemiz daha güvenilir bir şekilde yaşam alanlarına kavuşmuş olup, gerekli takip ve destekler yapılmaya devam edecektir” ifadesine yer verildi.