Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Hakan Emmez "Pratik anlamda simülasyonlarla, modellerle kurslar sürdürülüyor şuanda. Teorik anlamda da karar verme süreci, komplikasyonlar, başarı oranları, teknik tartışmalarla devam edecek. Dolayısıyla 3 gün sonra burada genç meslektaşlarımız döndükleri zaman hastalarına çok daha donanımlı yaklaşabilecekler." dedi.

ZBEÜ ve Türk Nöroşirürjü Derneği ortaklığında 170 beyin ve sinir cerrahı eğitim almak için Nörovasküler Sempozyumu’nda kentteki bir otelde bir araya geldi. Beyin damar cerrahisi üzerinde teorik ve pratik eğitimlerin verileceği bugün başlayan sempozyum 3 gün sürecek. Sempozyumda genç beyin cerrahlarının mesleki tecrübe ve deneyim kazanması amaçlanırken alandaki son yeniliklerde incelenecek.

'BAŞ DÖNDÜRÜCÜ GELİŞMELER OLUYOR"

Derneğin beyin damar alt grubu ile önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ömer Hakan Emmez, “Beyin damar hastalıkları hem genel ölümlerin hem de beyin kaynaklı ölümlerin ve sakatlıkların en önemli sebeplerinden aslında. Baş döndüren gelişmeler oluyor, kapalı yöntemler, açık yöntemler biz beyin cerrahları da bunları yaygın uyguluyoruz. Şuanda dünyadaki son gelişmeleri burada meslektaşlarımızla tartışıp neler yapabiliriz, herkes bilgisini gösteriyor. Kurslar düzenliyoruz ve bu işi genç beyin cerrahlarına en iyi şekilde aktarmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Katılımcıların etkinlikten teorik ve pratik kazanımları olacağını ifade eden Emmez, “Pratik anlamda simülasyonlarla, modellerle kurslar sürdürülüyor şuanda. Teorik anlamda da karar verme süreci, komplikasyonlar, başarı oranları, teknik tartışmalarla devam edecek. Dolayısıyla 3 gün sonra burada genç meslektaşlarımız döndükleri zaman hastalarına çok daha donanımlı yaklaşabilecekler.” diye konuştu.

"BURADA ASLINDA BİR OKUL VAR"

Beyin damar hastalıkları Eğitim Öğretim Grubu Başkanı Prof Dr. Melih Bozkurt “Esas amaç pratik eğitimle el becerisini geliştirme teorikte de komplikasyon yönetimi dediğimiz zor durumlarla baş edebilmek için hazırlanmış bir toplantı bu. Beyin cerrahisi asistanlık eğitimi çok zor bir eğitimdir. Ama beyin damarı hastalıkları eğitimi asistanlıktan ziyade uzmanlık eğitimidir, daha üst seviyedir. Dolayısıyla hastalıkların doğal seyrinin zorluğu beyin cerrahisi damar hastalıklarını zorlu yapan şeydir. Hem hastalığın zorluğu hem de eğitimin zorluğu ikisi bir araya gelince çok fazla eğitim almak gerekiyor. çok uzun süre eğitim almak gerekiyor. Bu eğitimler de okullar halinde olacaktır. Bugün burada aslında bir okul var. Okulun ilk 3 modülü burada tamamlanıyor. Dolayısıyla çok önemli bir başlangıç olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Manşet67 Haber