Bir milleti millet yapan en büyük gücün ‘bağımsızlık’ olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, “Türk Milleti tarih boyunca bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmedi. 23 Nisan 1920 Türk milleti için dönüm noktasıdır” dedi.

Vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yoksulluk ve açlık çektiği hayati bir dönemde, Türk milletinin küllerinden doğduğunu ifade eden Prof. Dr. Dağlı, TBMM’nin açılışının; hem Kurtuluş Savaşını zafere götüren yolun başlangıcı hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdecisi olduğunu kaydetti.

Ereğli'ye Ceza İnfaz Kurumu yapımı başlıyor... Ereğli'ye Ceza İnfaz Kurumu yapımı başlıyor...

23 Nisan 1920’de, kurulan ilk meclis ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü anımsatan Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü çok sevdiği çocuklara armağan etti. Ne mutlu bize ki bu bayram sayesinde bugün sadece ülkemizde değil tüm dünyada çocuklar kutlama yapıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımıyla ‘Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri’, bugünün kahramanları ve yarının öncü liderleri sevgili çocuklarımızın vatanına ve milli iradeye hayatları boyunca sahip çıkacaklarına milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için çok çalışacaklarına yürekten inanıyorum.”

Prof. Dr. Dağlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, TBMM’nin açılışının 104’üncü yıl dönümünde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum” diyerek mesajını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi