Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme’ töreninde, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanı ve mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadı. SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Zeki Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada geleceğin hekimlerine seslenerek, “Sizlerden yegane beklentimiz vatana, millete ve ailelerinize hayırlı birer evlat olmanız, insana hizmetle eşdeğer kabul edilen beyaz önlüklerinizi, etik ve ahlaki değerlerle, üstün kabiliyet ve başarılarla donatarak, eğitim hayatınız boyunca öğrendiğiniz bilgiyi insanlık yararına kullanmanızdır” dedi. SANKO Üniversitesi’ni, Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim ve bilim yuvalarından biri haline getirmek ve sadece sağlık alanında değil, farklı sektörlerde de katkı sunabilmek amacıyla mevcut programlara ek olarak işletme fakültesi ve meslek yüksekokulu kurulması için yüksek öğretim kuruluna yapılan başvurunun kabul edildiğini anımsatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda da eğitim görecek öğrencilerimizle buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz. SANKO Üniversitesi olarak, her biri alanında yetkin akademik kadromuz, teknolojik altyapımız, tam donanımlı laboratuvarlarımız ve modern teknolojiyle donatılmış hastanemizle, sağlık eğitiminin üst düzeyde sağlanması ve nitelikli nesiller yetişmesi için elimizden gelen her türlü çabayı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da azimle sürdüreceğiz.”

“Sevgili genç hekim adayları, ilkokuldan bu yana tüm eğitim hayatınız boyunca zor bir dönemden geçtiniz ama en zoru girdiğiniz üniversite sınavıydı” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne mutlu sizlere ki bu zorlu yolculukta büyük bir başarıya imza attınız, ailelerinizi gururlandırdınız ve tıp fakültesini tercih ederek, bu kutsal mesleğin tüm zorluklarına göğüs germeye hazır olduğunuzu herkese gösterdiniz. Sanko Üniversitesi olarak bizler hem eğitim hayatınız boyunca hem de mezun olduğunuzda her zaman yanınızda olacağız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Cumhuriyetimize sahip çıkacak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmeniz ve iyi birer hekim olabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgi, beceri ve tutumlar değerli hocalarım sayesinde sizlere verilecektir. Giydiğiniz beyaz önlüklerin en büyük saygıyı hak eden hekimlik mesleğinin bir simgesi olduğunu asla unutmayın. Kararlarınız, vicdanınız, kalbiniz ve aklınız size giydireceğimiz önlükleriniz gibi hep beyaz ve temiz kalsın. Yeni eğitim yılında üniversitemize ve ileride sağlık ordumuzu temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

PROF. DR. GÜNER DAĞLI

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı da üniversitelerin öğrencilere mesleki bilgi vermekle kalmadığını, aynı zamanda bu bilgiyi nasıl kullanacaklarını, hangi kaynakları kullanarak bilgilerini güncelleyeceklerini ve nasıl üreteceğini de öğrettiğini anlattı. Üniversiteyi kazanmanın ve seçtikleri bölümde eğitime başlamanın gençlerin hayatındaki en önemli kararlardan biri olduğunu, adım atılan bu yolun ise ömür boyu sürecek bir öğrenme yolu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, geleceğin sağlık kahramanlarına şu önerilerde bulundu:

“Bundan sonra gerek eğitiminizde gerekse yaşamınızda başarılı olmak istiyorsanız sabırlı, azimli ve inançlı olmanızın yanında adil davranmanız, eleştiriye açık ve hoşgörüye sahip olmanız gerekir. Ayrıca üniversite yaşamının çok katmanlı bir kazanım süreci olduğunu unutmayın. Üniversite bünyesinde gerçekleşen kültür, sanat ve sportif faaliyetlere de zaman ayırın. Bu kazanımlar sadece seçtiğiniz eğitimde değil, kişisel gelişim noktasında da sizi destekleyerek; size sorgulayıcı, toplumsal konulara duyarlı, yapıcı, eleştirel ve çözüm odaklı bir yaklaşım kazandırarak, hayatta bulunduğunuz her ortamda öne çıkmanızı sağlayacaktır. Başöğretmenimiz, Atatürk’ün ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ sözünden aldığımız ilhamla sizlere bu özellikleri ve yetenekleri kazandırmak, yeni bilgileri aktarmak ve gelişiminize destek olmak için akademik ve idari kadromuzla bizler, her zaman yanınızdayız. Üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev alan 154 öğretim elemanı ve 93 idari personelimiz, bu saydığım kabiliyetleri kazanmanız için göreve hazırdır. Hocalarınızın anlattıklarıyla yetinmeyin. Onların hayata dair tecrübe ve duruşlarından da istifade edin. Soru sormaktan çekinmeyin.”

Bugüne kadar 1.566 mezunun, ülkenin sağlık ordusu saflarında yerlerini aldığını dile getiren Prof. Dr. Dağlı, “Tam donanımlı birer mezun olarak, belirlediğiniz hedef doğrultusunda ilerleyeceğinize inancımız tam. Çıktığınız bu uzun ve meşakkatli yolda yol arkadaşı ve rehber olarak bizleri seçtiğiniz için sizlere ve ailelerinize teşekkür ederim. Eğitim hayatınız ve yaşantınız boyunca hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

PROF. DR. SALİH MURAT AKKIN

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Salih Murat Akkın ise Tıp Fakültesi olarak bugüne kadar dört dönem mezun verdiklerini ve sağlık ordusuna katılan mezun sayısının 200’e yaklaştığını söyledi.

“Ustalarınızın elinden giydiğiniz ilk önlükleriniz, insana hizmet eden en kutsal mesleklerin başında gelen hekimlik mesleğimizde, beyaz renkleri ile saflığı, tarafsızlığı ve temizliği ifade etmektedir; tıpkı sizlerin saf ve temiz yürekleri gibi” diyen Prof. Dr. Akkın, öğrencilerine şöyle seslendi:

“Unutmayın ki önlükleriniz bir yandan sizlere şimdiden ‘doktor’ kimliği sunarken önemli bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bugünden itibaren yaşamınız boyunca omuzlarınızda taşıyacağınız ve artarak devam edecek bu sorumluluk tıp fakültesine girişle başlar ama mezuniyetle birlikte bitmez. Bu sorumluluk sürekli öğrenmeyi ve geliştirilmesi gereken görgüyü içerir. Kısacası yaşam boyu devam eden çetin bir süreçtir. Sizler, şu anda bu zorlu yolculuğun ilk etabı ve en önemlisi olan mezuniyet öncesi eğitim aşamasında bulunuyorsunuz. Sizleri bugüne kadar göstermiş olduğunuz başarılarınızdan dolayı yürekten kutluyor, nice başarılar diliyorum.” SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde duvarlar ve kapıların sadece fiziksel olarak bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Akkın, öğrencilerin, kendisi ve her hocaya ihtiyaç duyduklarında en kısa sürede erişebildiklerini, temelinde usta-çırak ilişkisinin yattığı hekimlik mesleği eğitiminde bunun öneminin büyük olduğunu anımsattı ve kapılarının öğrencilerine her zaman açık olduğunu ifade etti.

KATILIMCILAR

Törene; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ali Konukoğlu, Mütevelli Heyet Üyesi İhsan Akyol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatma Coşkun,  Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen, Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili Naci Boran, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Hastane Mesul Müdürü Dr. Mehmet Subaşı, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, aileler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ (1)

Filosunu elektrikli araçlarla güçlendirdi… Filosunu elektrikli araçlarla güçlendirdi…

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ (3)

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ (5)

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ (6)

SANKO ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI ZEKİ KONUKOĞLU (3) (1)

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÜNER DAĞLI (1)

Editör: Can Özkan Kayabaşılı