Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tecavüze uğradığı belirlenen erkek kedi veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Kediyi veteriner kliniğine getiren Emine Yörük, kedinin yaşadığı acıları düşündükçe çok acı çektiğini ve çok üzüldüğünü söyledi. Veteriner hekim Neslihan Yazıcı'da yaptıkları tetkiklerde kedinin tecavüze uğradığını belirlediklerini ifade etti.

Olay ilçeye bağlı Kışla Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Kışla Mahallesinde yaşayan Emine Yörük, mahallede beslediği BONCUK adındaki 1 yaşında ki erkek kedinin uzun süredir görünmediğini, aradan geçen zaman sonrasında ise sürünerek geldiğini gördüğünü söyledi. Emine Yörük, durumu fark eder etmez kediyi veteriner hekime getirdiğini kaydetti.

Veteriner kliniğinde yapılan muayenede BONCUK'un omuriliğinde ve arkada sağ ayağında kırık olduğu tespit edildi. Ayrıca kedinin Rektum'unda ve bağırsaklarında 4-5 santimlik genişleme olduğu, bu oluşumun kedinin tecavüze uğraması sonrası oluştuğu belirlendi.

Kedinin ilk müdahalesini yapan veteriner hekim Neslihan Yazıcı "Akşam saat 18.00 sularında hayvan sever olan hanımefendi sokakta bulduğu ve yürüyemiyor şikayeti ile kediyi kliniğimize getirdi. İlk etaptaki muayenesinde rektum bölgesinde ki 4-5 santimetrelik açıklık dikkatimizi çekti. Daha sonrasında yaz mevsiminde olduğumuz için kurtlanma durumu vardı. İlk muayenede kurtlar temizlendi. Rektum boşaltıldı. Daha sonrasında röntgen çektiğimizde omurga kırığı ve bacakta kırık olduğunu tespit ettik. Rektum da ki bu kadar büyük bir açıklık maalesef ne trafik kazası, ne şiddetten kaynaklı olmayıp direk olarak tecavüz vakası olduğunu belirttik. İlk muayeneler bu şekilde" dedi.

BONCUK'U ZOR BİR DÖNEM BEKLİYOR...

Veteriner hekimlerden Hülya Görkem ise açıklamasında BONCUK'un ilk olarak genel durumunun toparlanması gerektiğini, bu sürecin tamamlanmasının ardından iki büyük ameliyatın kendisini beklediğini ifade etti. Görkem konuşmasında "Kedinin önce genel durumunu toparlamaya çalışıyoruz. Genel durumu toparlandıktan sonra önünde zorlu iki ameliyat var. Buraya gelinceye kadar çok fazla zaman da geçmiş üzerinden. Olay olur olmaz maalesef bulunamamış. Kendi çabaları ile olay yerinden evinin önüne sürüne sürüne gelmiş. Üzerinden zaman geçtiği için bitik duruma gelmiş. Genel durumunu toparlayacağız. Sonra zorlu ameliyatlarında ona destek olmaya çalışacağız" dedi.

BUNU YAPANLAR İÇİN YAPTIRIM UYGULANMASINI İSTİYORUM...

Kediyi mahallede besleyen Emine Yörük, BONCUK'un yaşadıklarını düşündükçe gözyaşlarına boğulduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu kaydetti. Bu tür vahşeti yapanların mutlaka bulunmasını ve cezalandırılması gerektiğini kaydeden Emine Yörük "Kedi bizim mahallemizin kedisiydi. 1 yaşında bir kedimiz. Uzun zamandır mahallede yoktu. Balkona çıktım. Mamaları koyduğum bir yerim var. Sabit. Orada gördüm. Baktım ki arka tarafını sürüklüyor. Eşim ile birlikte kedinin yanına indik. Durumunu görünce sepete koyup buraya getirdim. Yani benim şu anda psikolojim çok bozuk. Gerçekten o hayvanın yaşadığı acıları, içinden çıkan kurtları nasıl dayandı? Nasıl yaşadı? Bunu yapanlara ben bir şey diyemiyorum. Bunlar can. Mal değil bunlar. Bunların can olduğunu insanlar artık farkına varsın. Gerçekten çok üzülüyorum. Bu olayın sonuna kadar gitmek isterim. Gerçekten bunlar için bir yaptırım olursa sonuna kadar gitmek isterim. Ama hiçbir şey değişmiyor. Yine vakalar ortaya çıkıyor ve yine olan bu canlara oluyor. Tecavüzlere işkencelere devam ediliyor. Araba kazaları sürekli oluyor. Artık insanlar dikkat etsinler. Lütfen yalvarıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi