Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kurtuluş Savaşımızın ilk ve tek deniz zaferinin 101'inci yıldönümünde mesaj yayımlayarak "Alemdar Gemisi bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir" dedi.

Başkan Posbıyık'ın mesajı şöyle:

"Gazi Alemdar Gemisi mürettebatı, kahraman denizciler 101 yıl önce burada destan yazdılar.

Alemdar Gemisi'ne kahramanlık ruhunu veren ilk deniz şehidimiz Serdümen Recep Kahya'yı ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluş Savaşı'nın ilk ve tek deniz çarpışması burada yaşanmış, ilk ve tek deniz şehidi burada verilmiştir. Bu tarihsel olayı hatırlamak ve bunun ruhunu her zaman aklımızda tutmak zorundayız. Alemdar Gemisi burada bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesidir.

Kurtuluş Savaşımız emperyalistlerin işgaline karşı bir bağımsız yurt kurma mücadelesidir. Bu savaşımız ekonomik, askeri ve siyasi açıdan tam bağımsızlığı içerir. Gazi Alemdar Gemisi bize bugün denizlerimize sahip çıkma bilincini vermektedir.

Bağımsızlık, güçlü bir Deniz Kuvvetleri demektir. Tersanelerine, limanlarına sahip çıkmak, bunların her birini dünyayla rekabet edebilecek duruma getirme hedefi demektir.

Denizlerde sağlanacak barış ve kardeşlik, insanlık için huzur ve umuttur.

Gazi Alemdar Gemisi'ne, ilk ve tek deniz şehidimize, gazilerimize madalya verilmesini bekliyoruz. CHP'li ve AK Parti'li 5 Zonguldak milletvekilimiz bir araya gelerek Gazi Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesiyle ilgili teklif hazırladılar ve TBMM' ye sundular. Bu teklifin TBMM tarafından ele alınıp hak ettiğimiz madalyanın verilmesini heyecanla bekliyoruz. Bu talebimizin takipçisiyiz. Ancak şunu da vurgulamalıyım ki, bu gemi ve mürettebatı, Kdz. Ereğli halkının ve denizcilerin gönlünde İstiklal madalyasını yıllar öncesinden almıştır.

Bu kahramanlık destanının, Alemdar Gemisi mürettebatının, Ereğli halkının İstiklal için verdiği mücadelenin yıldönümünde şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi