Zonguldak'ta yenisi yapılmak üzere 3 yıl önce yıkılan Gazi Ortaokulu'nun öğrencileri ve veliler, eğitim gördükleri geçici okuldan yeni okullarına hala dönememeleri nedeniyle başlattıkları 'Okulumuzu istiyoruz' eylemine 12'inci günde devam etti. Gazi Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel, "AK PARTİ Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Polat Türkmen ile görüştüğünü belirterek, 'Okul size söz verilmişse okul sizindir' ifadelerini kullandıklarını söyledi.

Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa Sokak'ta bulunan Gazi Ortaokulu, yenisi yapılmak üzere 3 yıl önce yıkıldı. Öğrenciler, yeni okul binası yapılana kadar geçici olarak Mithatpaşa İlkokulu'na taşındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, bina yıkıldıktan sonra yaptıkları açıklamada inşaat bitince öğrencilerin tekrar okullarına döneceğini söyledi. Yeni okul binasının bitmesinin ardından öğrenciler, okullarına dönmeyi beklerken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden olumsuz haber geldi. Yeni binanın başka okula tahsis edileceği açıklandı ve öğrencilerin geçici olarak yerleştirildikleri okulda eğitimlerine devam edeceği belirtildi.

Bunun üzerine veliler ve öğrenciler, 2 Şubat'tan itibaren her gün Madenci Anıtı'nda toplanarak, 'Okulumuzu istiyoruz' eylemi yaptı. Bugün 12'inci kez öğrencilerle birlikte toplanan veliler, okullarına dönmek istediklerini dile getirdi. Gazi Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel, eylemlerinin sonuç vermeye başladığını belirterek, "Milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar ve cevaplar aldık. Umuyorum haftaya bu sorunumuz çözülecek. Milletvekilleri okul yıkılırken size söz verilmişse okul sizindir" şeklinde açıklama yaptıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi